color Scale
Skip to main content

Recent Topics

xx
now ya see me - now ya dont
by Joe
Today at 06:51:33 AM

xx
Can't open file
by Tracy
November 21, 2014, 01:04:10 PM

xx
NEW: Free Monthly Online Enfocus PitStop Workshops
by abc
November 21, 2014, 08:54:39 AM

xx
creating fold marks on HP Indigo 5500 imposition
by deedee
November 21, 2014, 05:42:14 AM

xx

xx
Separating reader spreads PDF in single page PDF
by Andy
November 20, 2014, 10:23:59 AM

wink
QuarkXPress Document Converter
by hotmetal
November 19, 2014, 09:29:21 PM

  User Info

 
 
Welcome to B4Print.com. Please login or register.

  Top Poster

gnubler gnubler
28,252 Posts
Joe Joe
28,215 Posts
DigitalCrapShoveler DigitalCrapShoveler
22,607 Posts
david david
13,048 Posts
Ear Ear
12,885 Posts

  Forum Staff

Admin Admin
Administrator
Joe Joe
Administrator
david david
Global Moderator
frailer frailer
Global Moderator

Topic: InDes not launching (Read 3215 times) previous topic - next topic

  • frailer
  • *****
  • Global Moderator
  • S W Pacific Night Mod, Sydney, Australia
InDes not launching
7.0.4. (CS5). I think it may be Font Explorer, as it's trying to hook up with Indesign (shoulda disabled it  :embarrassed: ), and FEX not launching either.
Have run applejack. Can do again. Scant info from Console.
Dump Prefs? Both apps.?  What's the key hold-down again David?   :cheesy: (or I'll move em to desktop...)

Fujifilm XMF/AdobeCC/PitStop Pro/Black Magic/Luxel V6 violet 'setter. 28" Komoris   |    Forgotten good guys: Dennis Ritchie, Burrell Smith, Bill Atkinson, Richard Stallman
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"This is serious as I like to get paid" -Joe.
~~~~~~

  • Joe
  • *****
  • Administrator
  • Master of Nothing
Re: InDes not launching
Reply #1
Key combo for Indy is CTRL+SHIFT+OPTION+COMMAND and start Indy. I don't think that works with FEX though.
Mac OS X 10.10 Yosemite | Prinergy 6.1 | Adobe Creative Cloud 2014 | Two Luscher XPose 160 CTP units

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark, and professionals built the Titanic.

  • frailer
  • *****
  • Global Moderator
  • S W Pacific Night Mod, Sydney, Australia
Re: InDes not launching
Reply #2
2330 here... just got in, but at least been out. Been the day from hell; other stuff as well. Shall try Prefs dump in the morn.
Fujifilm XMF/AdobeCC/PitStop Pro/Black Magic/Luxel V6 violet 'setter. 28" Komoris   |    Forgotten good guys: Dennis Ritchie, Burrell Smith, Bill Atkinson, Richard Stallman
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"This is serious as I like to get paid" -Joe.
~~~~~~

  • gnubler
  • ***
Re: InDes not launching
Reply #3
You said dump. Heheheh.
Hicks • Cross • Carlin • Kinison • Parker • Stone •  Colbert • Hedberg • Stanhope • Burr

"As much as I'd like your guns I prefer your buns." - The G

So,  :drunk3: i send the job to the rip with live transparecy (v 1.7 or whatever) and it craps out with a memory error.

Member #14 • Size 5 • PH8 Unit 7 • Paranoid Misanthropic Doomsayer • Printing & Drinking Since 1998 • doomed ©2011 david

  • frailer
  • *****
  • Global Moderator
  • S W Pacific Night Mod, Sydney, Australia
Re: InDes not launching
Reply #4
I did. But further constructive suggestions are welcome.
Fujifilm XMF/AdobeCC/PitStop Pro/Black Magic/Luxel V6 violet 'setter. 28" Komoris   |    Forgotten good guys: Dennis Ritchie, Burrell Smith, Bill Atkinson, Richard Stallman
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"This is serious as I like to get paid" -Joe.
~~~~~~

  • david
  • *****
  • Global Moderator
  • Avast! Ye scurvy dog!
Re: InDes not launching
Reply #5
Frailer, did the pref dump do any good?

do you have FEX set to auto load the fonts?
Premedia Supervisor / Systems Manager
Mac -  OS X10.8.5   3.2 Ghz Quad-Core Intel Xeon • PC - Windows 7
Esko-Artworks Suite 7 R6 • Prinergy V5.3.01 with Preps 6
HP 5000 • Epson 9900 • Epson 7900 • Kodak Approval XP • Lotem 800 Platesetters • Kodak FlexCel • Xerox 700

  • Ear
  • ***
  • a merkin
Re: InDes not launching
Reply #6
Font cache cleaner, perhaps?
my grandmother did her raccoons that way...
If someone doesn't snag this as a signature, I don't want to live in this world anymore.

  • frailer
  • *****
  • Global Moderator
  • S W Pacific Night Mod, Sydney, Australia
Re: InDes not launching
Reply #7
About to tackle, after some other 'issues' sorted...  :rolleyes:

I've dumped some fonts I had in the Indy Fonts folder. Can I dump that (dot)lst safely?
Fujifilm XMF/AdobeCC/PitStop Pro/Black Magic/Luxel V6 violet 'setter. 28" Komoris   |    Forgotten good guys: Dennis Ritchie, Burrell Smith, Bill Atkinson, Richard Stallman
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"This is serious as I like to get paid" -Joe.
~~~~~~

  • david
  • *****
  • Global Moderator
  • Avast! Ye scurvy dog!
Re: InDes not launching
Reply #8

I've dumped some fonts I had in the Indy Fonts folder. Can I dump that (dot)lst safely?


yes, it's just leftovers
Premedia Supervisor / Systems Manager
Mac -  OS X10.8.5   3.2 Ghz Quad-Core Intel Xeon • PC - Windows 7
Esko-Artworks Suite 7 R6 • Prinergy V5.3.01 with Preps 6
HP 5000 • Epson 9900 • Epson 7900 • Kodak Approval XP • Lotem 800 Platesetters • Kodak FlexCel • Xerox 700

  • frailer
  • *****
  • Global Moderator
  • S W Pacific Night Mod, Sydney, Australia
Re: InDes not launching
Reply #9
Done. Here's my next move. I think Indys an innocent by-stander. I don't have auto activation on, but I think (a dodgy/corrupted) FEX is trying to talk to it when you try and launch Indy. Stupid tripwire.
About to go to FEX site and see what updates are in place. Maybe an overwrite of the current one (I'm on paid version), will fix it. The don't call me Paulyanna for nothin'.
Fujifilm XMF/AdobeCC/PitStop Pro/Black Magic/Luxel V6 violet 'setter. 28" Komoris   |    Forgotten good guys: Dennis Ritchie, Burrell Smith, Bill Atkinson, Richard Stallman
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"This is serious as I like to get paid" -Joe.
~~~~~~

  • DigitalCrapShoveler
  • ***
  • Mighty Joe's Son
Re: InDes not launching
Reply #10
Is it a specific file, or every file you try to open?
Bates  •  Vorhees  •  Meyers  •  Krueger  •  Hobbs  •  Lecter  •  Dollarhyde  •  Bateman  •  Gumb  •  Doe  •  Morgan •  Todd •  Kevin •  DCS •  Kasem

"Does it really matter? There's shit in the meat and we're all pink inside. Live a little..." The Gnub

"I look forward to the sweet release of death..." Dave, on behalf of all Prepress

Member #285 • OG PH8 • Award-Winning • Population Control Enthusiast • Master of Freehand Jobs • Hater of All • Prodigy of Addition & Subtraction


  • frailer
  • *****
  • Global Moderator
  • S W Pacific Night Mod, Sydney, Australia
Re: InDes not launching
Reply #11
Just a 'cold' launch. I have a horrible feeling that it's a PICNIC problem. Been a bit slack on preventative maintenance, and thought "I know, I'll launch FEX, and run the Tools. I ran the 1st one, which I think is 'Clean System Fonts'... troubles started then, I think.
having said that, yesterday was a wrtched blur... I may be hallucinating. production getting in the way right now.
No sign of wonkiness anywhere else.
I did do a write-over of the a downloaded FEX 3.1. No dice. I'll have time to tinker this afternoon. There's always Indy on the other iMac. I consider myself overdue on such an event; so am philosophical.
Next trick is to uninstall FEX with AppCleaner. See if Indy will launch without  it there. If it does, I'll re-install from the DMG.
  • Last Edit: December 15, 2011, 04:13:02 PM by frailer
Fujifilm XMF/AdobeCC/PitStop Pro/Black Magic/Luxel V6 violet 'setter. 28" Komoris   |    Forgotten good guys: Dennis Ritchie, Burrell Smith, Bill Atkinson, Richard Stallman
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"This is serious as I like to get paid" -Joe.
~~~~~~

  • frailer
  • *****
  • Global Moderator
  • S W Pacific Night Mod, Sydney, Australia
Re: InDes not launching
Reply #12
Progress. Moved FEX Plugin onto Desktop. Indy startup successful. I wonder if I can just not worry about it. Can still activate fonts if I need to, with FEX. Plugin not a prerequisite, correct?

Shall now uninstall FEX, install downloaded one. Shall make sure plugin not loaded for Indy.
Fujifilm XMF/AdobeCC/PitStop Pro/Black Magic/Luxel V6 violet 'setter. 28" Komoris   |    Forgotten good guys: Dennis Ritchie, Burrell Smith, Bill Atkinson, Richard Stallman
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"This is serious as I like to get paid" -Joe.
~~~~~~

  • david
  • *****
  • Global Moderator
  • Avast! Ye scurvy dog!
Re: InDes not launching
Reply #13
I never load those plug ins, I just don't like it loading fonts I don't want to use.
Premedia Supervisor / Systems Manager
Mac -  OS X10.8.5   3.2 Ghz Quad-Core Intel Xeon • PC - Windows 7
Esko-Artworks Suite 7 R6 • Prinergy V5.3.01 with Preps 6
HP 5000 • Epson 9900 • Epson 7900 • Kodak Approval XP • Lotem 800 Platesetters • Kodak FlexCel • Xerox 700

  • DigitalCrapShoveler
  • ***
  • Mighty Joe's Son
Re: InDes not launching
Reply #14
I wonder if somehow he has a missing , or corrupt system font. Hey, Cap... how are your other apps running? IS this only specific to InDesign and FEX?
Bates  •  Vorhees  •  Meyers  •  Krueger  •  Hobbs  •  Lecter  •  Dollarhyde  •  Bateman  •  Gumb  •  Doe  •  Morgan •  Todd •  Kevin •  DCS •  Kasem

"Does it really matter? There's shit in the meat and we're all pink inside. Live a little..." The Gnub

"I look forward to the sweet release of death..." Dave, on behalf of all Prepress

Member #285 • OG PH8 • Award-Winning • Population Control Enthusiast • Master of Freehand Jobs • Hater of All • Prodigy of Addition & Subtraction