B4Print.com

Workflows => Kodak Systems => Topic started by: RMPrepress on July 27, 2021, 12:40:10 PM

Title: Prinergy 9...anyone?
Post by: RMPrepress on July 27, 2021, 12:40:10 PM
Anyone make the move yet to Prinergy 9?
Have or do you plan to upgrade your Kodak servers to Windows Server 2019 to be able to run v9?
We are about to schedule Kodak to update our InSite and Prinergy servers to version 9.
We are responsible for the Windows Server 2019 OS purchases however.
Just wondering how all this will go, first time upgrading OS's on the Kodak Servers.
They were installed in January of 2018.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: David on July 27, 2021, 12:57:50 PM
USD 18,708.80

It may be a while...
gotta get a second job to pay for the upgrade...


 :shoots_self:
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: born2print on July 27, 2021, 01:05:49 PM
Joe has done.
Yesterday we went to 8.4.1.45 on Win2016.
Sometime soon TBD we will go to 9.0.1 on Win2019.
So far so good...
btw, Kodak has to be involved more than usual due to the server OS change
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: RMPrepress on July 27, 2021, 02:24:37 PM
Yeah the Windows software alone from Microsoft will be $1,500 plus x 2.
Kodak onsite costs are about $7,000....ouch.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: Joe on July 27, 2021, 03:08:22 PM
Anyone make the move yet to Prinergy 9?
Have or do you plan to upgrade your Kodak servers to Windows Server 2019 to be able to run v9?
We are about to schedule Kodak to update our InSite and Prinergy servers to version 9.
We are responsible for the Windows Server 2019 OS purchases however.
Just wondering how all this will go, first time upgrading OS's on the Kodak Servers.
They were installed in January of 2018.

Yes. Been there. Done that. We bought the OS from Trusted Tech (https://www.trustedtechteam.com/) for $904.99 x 2  = $1,809.98 total. No tax. No shipping. Got the product keys in a matter of minutes. Didn't have to download anything. Just had to give the Product Keys to the Kodak person that updated the servers.

We have R730 Dell Premium Servers. Kodak told us we should upgrade servers. We chose not to. Kodak onsite charges were about what yours is listed at. David's price on new servers is pretty accurate for what we were quoted.

Windows 2019 Server looks exactly like Windows 10 so if you have used it you'll recognize the interface.

I'm not a fan of VPS+ so far but they are fixing some of the issues. At least now you can view both sides at the same time. And in the latest beta they have made the image quality a whole bunch better.

They have also released Preps 9.0.2 after the release of Prinergy 9.0.1. Preps 9.0.2 is Big Sur compatible so you will need that version of Preps if you need to use it on a Big Sur Mac. Preps 9.0.2 has an issue of throwing up a UTF8 error at times but Kodak says to just ignore it and they may fix it at some point but won't guarantee that they will.

We have issues with Windows Critical Updates on both servers. Fails every time so at the moment we have to download the updates and install them manually.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: Joe on July 27, 2021, 03:12:26 PM
Price has dropped on Windows 2019 server:

Microsoft Windows Server 2019 Standard - 16 Core + 10 CALs (https://www.trustedtechteam.com/products/microsoft-windows-server-2019-standard-16-core-10-cals?variant=12556411732085)

$875.99 $1,094.99
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: RMPrepress on July 27, 2021, 04:23:52 PM
Great info Joe, thank you.
Thanks for the link too...a lot cheaper than buying straight from Microsoft.

I am a little confused on the whole 16core thing on the Windows licensing.
Our Dell T630 servers are 2x2.40 12 core...so 24 total cores....so it appears Microsoft grants us use of the other 8 cores.
Based off the attached screen shot.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: Joe on July 27, 2021, 05:56:45 PM
I don't really understand the core thing as far as Windows licensing goes. I just used this calculator.

Windows Server Core Licensing Calculator (https://techlibrary.hpe.com/us/en/enterprise/servers/licensing/index.aspx)

Our CPU's are IntelĀ® XeonĀ® Processor E5-2620 v3 (2 processors) 6 Core

Using the calculator above for 2 processors that are each 6 core the calculator says I need 16 cores. So that is what I bought.

For yours you have 2 processors and each has 12 cores and the calculator shows 24 cores needed for yours.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: RMPrepress on July 28, 2021, 09:29:07 AM
I agree with you Joe, but of course i have Kodak giving me a link to the Standard 16 core 5/10 CAL version on the Microsoft website.
I will figure it out.   Thanks for the input.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: Joe on July 28, 2021, 10:07:37 AM
The place I bought mine has license calculator too. I think it will run with 16 cores but don't think it would be properly licenses. Try this calculator.

https://www.trustedtechteam.com/pages/calculator

You can also either do a chat on their website or schedule a call with them to ask them questions.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: chriscozi on August 19, 2021, 08:49:56 AM
Anyone make the move yet to Prinergy 9?
Have or do you plan to upgrade your Kodak servers to Windows Server 2019 to be able to run v9?
We are about to schedule Kodak to update our InSite and Prinergy servers to version 9.
We are responsible for the Windows Server 2019 OS purchases however.
Just wondering how all this will go, first time upgrading OS's on the Kodak Servers.
They were installed in January of 2018.

Per Kodak website:
Prinergy Workflow 9.0 requires Microsoft Windows Server 2016, or Windows Server 2019 on one of the following Dell platforms

So why are people paying to upgrade Win 2016 server???
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: Joe on August 19, 2021, 09:25:39 AM
I didn't. We had to upgrade from Windows Server 2012 R2 as Prinergy 9 will not run on it and decided to skip Windows 2016 Server.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: RMPrepress on August 19, 2021, 10:22:29 AM
Same here, we have 3 servers to upgrade from 2012 R2 to 2019.
Then upgrade to Prinergy 9
Prinergy, InSite and a Prinergy tertiary server.
All scheduled with Kodak for mid Sept. onsite...let the fun begin!!
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: Joe on August 19, 2021, 10:56:01 AM
If your Macs are running Catalina or later you will most likely not be a fan of VPS+. But they are getting some things fixed so that is a good sign. But the product out of the box with Prinergy 9 leaves a lot to be desired.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: RMPrepress on September 24, 2021, 09:34:05 AM
We updated to Prinergy 9 along with the necessary Windows 2019 upgrades to our servers last week and all went well....BUT...
We are having very sluggish behavior in Preps.  We are seeing delays on every move made to edit anything.
Anyone else have this issue?  Also some occasional long delays when trying to go and choose a previously made template via Workshop.
A few other instances of slow reactions when hitting the ok button on running process templates.
On the other hand we have noticed significant speed increases in other areas.

Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: Joe on September 24, 2021, 10:13:41 AM
Not seeing the Preps issue. What OS version are you running Workshop on?
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: RMPrepress on September 24, 2021, 10:52:38 AM
All Mojave... still....except one Mac was updated to Big Sur and seeing the same thing over there.
Nothing else has changed.
Have not really spent anytime trouble shooting just thought i would see if anyone else has seen this behavior.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: RMPrepress on September 24, 2021, 10:55:46 AM
Also, any chance you found a way to get rid of the very annoying known bug in Preps 9.0.2...

ASSERT: Failed to get ...
or
ASSERT: Failed to copy....

 :banghead:
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: Joe on September 24, 2021, 11:01:35 AM
Also, any chance you found a way to get rid of the very annoying known bug in Preps 9.0.2...

ASSERT: Failed to get ...
or
ASSERT: Failed to copy....

 :banghead:

Submitted it to Kodak. They are aware of it. Says just to click through and ignore as it is not hurting anything. They will fix sometime in the future.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: RMPrepress on September 24, 2021, 11:03:03 AM
Yeah i have the memo from Kodak... :facepalm:
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: Joe on September 24, 2021, 11:06:48 AM
All Mojave... still....except one Mac was updated to Big Sur and seeing the same thing over there.
Nothing else has changed.
Have not really spent anytime trouble shooting just thought i would see if anyone else has seen this behavior.

When I upgraded from Mojave (where I had significant delays) to Big Sur I did a fresh format & install so none of my old account files came over (\Users\~\Library) to the new install. Got rid of all my delays.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: Joe on September 24, 2021, 11:08:05 AM
Yeah i have the memo from Kodak... :facepalm:

Not to worry. I'm sure by Preps version 78 they will have it fixed. :sarcasm:
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: RMPrepress on September 24, 2021, 11:15:45 AM
Good to know Joe and i am seeing the same here.
I am setting up a 2018 mac mini with new install of Big Sur as we speak to replace one of our 2012 Mac Pro's.
I am noticing it is running very well, the delay we see on other stations is not happening.

Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: RMPrepress on September 24, 2021, 11:46:03 AM
All Mojave... still....except one Mac was updated to Big Sur and seeing the same thing over there.
Nothing else has changed.
Have not really spent anytime trouble shooting just thought i would see if anyone else has seen this behavior.

When I upgraded from Mojave (where I had significant delays) to Big Sur I did a fresh format & install so none of my old account files came over (\Users\~\Library) to the new install. Got rid of all my delays.

So you did a fresh install and migrated all your apps from a TM backup....or no?   Setting up a new workstation from scratch is time consuming for sure...especially when doing it while trying to work etc.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: Joe on September 24, 2021, 12:24:43 PM
No. The only thing I imported from Time Machine backup was email. I didn't want any other files related to Creative Cloud or Prinergy system creeping back into the new system. Did a fresh install of all Creative Cloud and Workshop and Preps. However I did manually copy over apps like web browsers and other apps along with their folders in /Users/~/Library/Application Support and /Users/~/Library/Preferences. Just not anything related to Creative Cloud or Prinergy files. Yes it is time consuming but was worth it.
Title: Re: Prinergy 9...anyone?
Post by: DigiCorn on September 24, 2021, 07:12:43 PM
Yeah i have the memo from Kodak... :facepalm:
Do you have 8 different bosses on your back telling you to fix it faster?