Recent

Author Topic: Pitstop not working properly  (Read 3881 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Joe

  • Master of Nothing
  • Administrator
  • Ninja Warlord
  • *****
  • Posts: 38783
  • Gender: Male
    • B4Print.com
  • Gender: male
Re: Pitstop not working properly
« Reply #45 on: September 15, 2021, 06:23:52 PM »
More than likely will be. I am probably a lot more comfortable with windows than most of y’all having to deal with excel with alot of mailing and variable work. Windows 10 has been solid as a rock and if Creative Cloud could run on it without font issues, etc., it would not be a big leap. I could just use iMac 5k monitor for a remote desktop like i do now when i need the pc. My retirement date will be between 3 years and infinity, so I am sure to be dealing with it.

EFI has abandoned running its server on a mac. Our Navigator rip client will not work on any os above mojave. All the plugins we need could run on a pc.

Switch to opentype fonts and you won't have that problem. They are cross platform. Postscript (and postscript fonts) are dead.
Mac OS 11.5.2 Big Sur | Prinergy 9.0.1.125 | Adobe Creative Cloud 2021 | TWO Fuji CTP Units

I'm Sorry I Hurt Your Feelings When I Said You Were Stupid. I Honestly Thought You Already Knew

Offline pspdfppdfxhd

  • Ninja Member
  • *
  • Posts: 3069
  • Gender: Male
  • Gender: undisclosed
Re: Pitstop not working properly
« Reply #46 on: September 15, 2021, 06:40:44 PM »
Right, looks like it will be setting up to be not such a big deal.

Offline pspdfppdfxhd

  • Ninja Member
  • *
  • Posts: 3069
  • Gender: Male
  • Gender: undisclosed
Re: Pitstop not working properly
« Reply #47 on: September 17, 2021, 09:21:55 AM »
Just got an email from Enfocus not to update:

PitStop Pro Mac users shouldn't update to latest Adobe version
 
Dear Paul,
 
This week, Adobe released a new update for Adobe Acrobat.
Acrobat 21.007.20091 for subscribers of the Document Cloud (Continuous Track)
Acrobat 20.004.30015 for users with a perpetual license of Acrobat 2020 (Classic Track)
Unfortunately, the Mac version of this update introduced a problem for PitStop Pro: when you select an object(s) in PitStop Pro, the selected objects and anchor points are not displayed. There is no workaround for this issue, so we would like to advise PitStop users on a Mac not to update Acrobat at this time. Windows users are not affected.
 
We have reported the issue to Adobe, and are in discussion with their engineers on how to resolve the issue. Please be assured that we will resolve this issue as soon as possible. When there is a fix, we will let you know via email.
 
There is a knowledgebase article available on the topic.

In general, we recommend turning off automatic updates for Acrobat, to prevent inconvenient consequences in PitStop in the future.

Regards
Andrew Bailes-Collins
Senior Product Manager

Offline Joe

  • Master of Nothing
  • Administrator
  • Ninja Warlord
  • *****
  • Posts: 38783
  • Gender: Male
    • B4Print.com
  • Gender: male
Re: Pitstop not working properly
« Reply #48 on: September 17, 2021, 09:45:00 AM »
Barn door open. Horses already gone.
Mac OS 11.5.2 Big Sur | Prinergy 9.0.1.125 | Adobe Creative Cloud 2021 | TWO Fuji CTP Units

I'm Sorry I Hurt Your Feelings When I Said You Were Stupid. I Honestly Thought You Already Knew

Offline RMPrepress

  • Prepress Manager and printer since 1986
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 134
  • Gender: Male
    • www.kaseprinting.com
  • Gender: male
Re: Pitstop not working properly
« Reply #49 on: September 17, 2021, 10:07:01 AM »
This can be fixed by using your Time Machine backup for the entire Acrobat DC folder
We had 3 workstations affected and that worked....restart required.
Used a TM from yesterday afternoon.
Email from Enfocus landed in my junk.
« Last Edit: September 17, 2021, 10:11:40 AM by RMPrepress »
Manager/Default IT Guy - 2012 MacPro-2x3.46-64gb-BigSur(OpenCore)
Kodak Prinergy 9.0.1 - Kodak Insite 9.2.0
Epson P9000 w/XRite-Spectroproofer - FieryXF 7 - G7 Master Printer
Heidelberg Prinect 2021 + Suprasetter CTP

Offline RMPrepress

  • Prepress Manager and printer since 1986
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 134
  • Gender: Male
    • www.kaseprinting.com
  • Gender: male
Re: Pitstop not working properly
« Reply #50 on: September 17, 2021, 10:09:12 AM »
Hope that helps someone....Time Machine is a wonderful thing!
« Last Edit: September 17, 2021, 10:20:42 AM by RMPrepress »
Manager/Default IT Guy - 2012 MacPro-2x3.46-64gb-BigSur(OpenCore)
Kodak Prinergy 9.0.1 - Kodak Insite 9.2.0
Epson P9000 w/XRite-Spectroproofer - FieryXF 7 - G7 Master Printer
Heidelberg Prinect 2021 + Suprasetter CTP

Offline Joe

  • Master of Nothing
  • Administrator
  • Ninja Warlord
  • *****
  • Posts: 38783
  • Gender: Male
    • B4Print.com
  • Gender: male
Re: Pitstop not working properly
« Reply #51 on: September 17, 2021, 10:39:33 AM »
Yeah we just copied the DC app from an unaffected Mac and turned off auto update in Acrobats prefs.
Mac OS 11.5.2 Big Sur | Prinergy 9.0.1.125 | Adobe Creative Cloud 2021 | TWO Fuji CTP Units

I'm Sorry I Hurt Your Feelings When I Said You Were Stupid. I Honestly Thought You Already Knew

Offline pspdfppdfxhd

  • Ninja Member
  • *
  • Posts: 3069
  • Gender: Male
  • Gender: undisclosed
Re: Pitstop not working properly
« Reply #52 on: September 17, 2021, 10:46:10 AM »
Forgot about using time machine.

Understandable as I was having a nervous breakdown.

Offline Joe

  • Master of Nothing
  • Administrator
  • Ninja Warlord
  • *****
  • Posts: 38783
  • Gender: Male
    • B4Print.com
  • Gender: male
Re: Pitstop not working properly
« Reply #53 on: September 17, 2021, 10:49:21 AM »
Forgot about using time machine.

Understandable as I was having a nervous breakdown.

Just remember you are the one that discovered this issue as far as I'm concerned. You're famous now! ;D
Mac OS 11.5.2 Big Sur | Prinergy 9.0.1.125 | Adobe Creative Cloud 2021 | TWO Fuji CTP Units

I'm Sorry I Hurt Your Feelings When I Said You Were Stupid. I Honestly Thought You Already Knew

Offline pspdfppdfxhd

  • Ninja Member
  • *
  • Posts: 3069
  • Gender: Male
  • Gender: undisclosed
Re: Pitstop not working properly
« Reply #54 on: September 17, 2021, 11:16:30 AM »
I will try not to let it go to my head!

Offline Tracy

  • Ninja Master
  • **
  • Posts: 8415
  • Gender: Female
Re: Pitstop not working properly
« Reply #55 on: September 17, 2021, 11:28:51 AM »
I can't see the selection with my pitstop tool
It is selecting but I can't see the the lines that it selected
what the heck?

Offline Tracy

  • Ninja Master
  • **
  • Posts: 8415
  • Gender: Female
Re: Pitstop not working properly
« Reply #56 on: September 17, 2021, 11:44:34 AM »
ugh! it seems acrobat updated, the guy that worked here for a month must have checked auto update
I never let anything update by itself.
How can I go back to the previous acrobat?

Offline David

  • WTF?
  • Global Moderator
  • Supreme Ninja
  • *****
  • Posts: 15742
  • Gender: Male
  • arrrrrrrggg....
  • Gender: genderless
Re: Pitstop not working properly
« Reply #57 on: September 17, 2021, 11:47:47 AM »
This can be fixed by using your Time Machine backup for the entire Acrobat DC folder
We had 3 workstations affected and that worked....restart required.
Used a TM from yesterday afternoon.
Email from Enfocus landed in my junk.


Yeah we just copied the DC app from an unaffected Mac and turned off auto update in Acrobats prefs.
Prepress guy - doin' jobs one at a time
www.texasgraphics.com

Offline Tracy

  • Ninja Master
  • **
  • Posts: 8415
  • Gender: Female
Re: Pitstop not working properly
« Reply #58 on: September 17, 2021, 11:51:31 AM »
I don't have time machine set up.
can I uninstall and get the previous acrobat?

Offline Tracy

  • Ninja Master
  • **
  • Posts: 8415
  • Gender: Female
Re: Pitstop not working properly
« Reply #59 on: September 17, 2021, 11:56:22 AM »
Ok I have an older Acro on my other Mac
just uninstall and install that one?
thanks!