B4Print.com

Workflows => Artwork Systems => Topic started by: whoami on October 15, 2007, 10:57:56 AM

Title: Nexus 8.5 r3
Post by: whoami on October 15, 2007, 10:57:56 AM
Nexus 8.5 revision #3 was just released.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: Joe on October 15, 2007, 11:01:23 AM
Man, it's about time. Hopefully this one is usable.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: whoami on October 15, 2007, 12:23:24 PM
I think it will be but I have been wrong before.  I'm staying positive.   ;)
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: T on October 15, 2007, 06:43:59 PM
The OptiRange bug is suppose to be fixed. (I had an issue with 8.5.2) :o
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: whoami on October 16, 2007, 10:43:52 AM
There was also an issue with the Librarian Database not being recognized in the trapper. 
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: Joe on October 16, 2007, 10:53:25 AM
I get a "Wrong dongle type" when I go to the download center for one of my two dongles but it made the software so maybe it's just a fluke. The link for the changelog for 8.5.3 is broken so I got support to send it to me. Here it is:

Change log version 8.5.3 (build 22)
Note that if you have specific issues you would like to discuss with us, feel free to contact your local EskoArtwork support department.

Nexus Import and Nexus Processor
46525
Bugfix for an OPI Error for linked PSD-images.
46282
Bugfix for inconsistent OPI Image Replacement.
46123
Bugfix in the Select File which fails to select by Artpro documenttype.
46109
Bugfix for the different size from artpro file to JT file without warning.
46029
Bugfix for aplaced file using spefic page box
45893
Bugfix for inPDF files which imports blank.
43587
Bugfix for the Import activity for an object with radial gradation.
40158
Bugfix for an import issue where a character didn’t appear in the ArtPro file.
46719
Bugfix for the “use image downsampling” in the print to file activity.
46897
Bugfix to avoid a hanging Processor when no cff2 file is available when needed.
46422
Bugfix for missing objects when export to an eps..
46512
Bugfix for import objects with sharp corners that are converted to round.
47002
Bugfix for the options “1 bit” & “Save Fast Forward” in the gravure tiff activity.

Nexus PDF Processor
46451
Bugfix for the Decorate GW who won’t run on W2000 Server.
46405
Bugfix for the ‘JDF to PDF’ activity error ‘Input JDF file cannot be used.’
46218
Bugfix for errors flagged by Pitstop profiles that stopped the workflow.
43094
Bugfix for some PDF Files causes the PDF Flattener to Fail.
46805
46762
Bugfix for a speed flattening issue.

Nexus RIP
46452
Bugfix for the Assembler cal curve options which were not saved in PPD.
46641
Bugfix for the expose Epson activity which was not working properly on OSX.
46419
Bugfix for a NeXML file export with wrong parameters.
46418
Bugfix for an “Error getting type” when using XML file..
46302
Bugfix for the RTL output to match the output resolution..
45833
Bugfix to remember the Exposure setting in Agfa Highwater module.
45789
Bugfix to load an EPS file for Slug parameters in the PS interpreter.
45461
Bugfix for Epson output which was not working on OSX.
45315
Bugfix for the PS Interpreter to recognize the EPS color information.
43061
46836
46893
Bugfix for the Expose Kodak Proof activity who didn’t send correct screening data to Approval
42748
Bugfix to respect the inkorder of inPDF files in the PDF RIP
43699
45834
46975
Bugfix to save the optirange settings in Assembler.
45334
Bugfix for the ‘Unknown Error’ in the Raster Trapper
45399
Bugfix for “Unknown painting exception during painting error” in the PDF RIP
46304
Bugfix in the Epson workflow to exclude separations

Nexus Manager
46711
46303
Bugfix for the EscPConvert Module where the IP addresses was not retained
46522
Update of the Japanese dictionary.
46363
Bugfix padlock comes unlocked in Symphony Control when window is reopened
46081
Bugfix to load the Zerox PS Printer PPDs.
46021
Bugfix to export the output device correctly in the NeXML file.
45941
Bugfix for the message “Error getting enum” when restoring a workflow.
45932
Bugfix to allow editing of manual traps in the Raster Trap activity.
42158
36766
Bugfix to allow drag and drop on ‘Run File’ window when Nexus is running on OSX.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: whoami on October 16, 2007, 12:49:13 PM
How the heck did you get them to send it to you???  I asked them and they said they couldn't send it to me.  Maybe they don't like me cause I bug them too much.    Thanks a lot for posting it.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: Joe on October 16, 2007, 01:02:30 PM
I actually didn't ask. I just reported their link wasn't working and they sent it to me and said the link should be fixed by this afternoon.

On an unrelated topic, I sent them a PDF made from InDesign CS3 that used some fancy text shadows. I get an error in Nexus about type 5 and 6 shadings and the file won't go through. They say that right now Nexus Doesn't suppoort that type of shading and won't until Nexus 8.6. The work around for now is to save the file out of Acrobat 7 or 8 as a PS file with In-RIP separations and run that through Nexus.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: whoami on October 16, 2007, 06:16:10 PM
I'm not too familiar with InDesign.  What exactly are type 5 and 6 shadings????  I was asking around the shop and nobody really can explain to me what they are. 
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: Joe on October 16, 2007, 10:55:48 PM
They are some of the text effects that you can do in InDesign CS3. They are about as extensive as the ones in Photoshop. I guess it's great for designers to be able to do this in the page layout app but it sucks for RIP manufacturers and prepress people.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: Joe on October 19, 2007, 11:32:57 AM
Installed 8.5 r3 in production last night. Seems pretty solid right now. Ran a lot of test files through without any problems. Absolutely love the new Nexus Manager. Seems much more responsive and you don't have to kick it to see new jobs. The new "Filter by" on the front works great so I can view the jobs I want to instead of having to scroll through loads of unimportant co-worker jobs. I've never cared much for the "Detailed View" in Nexus Manager so now you can actually resize the listing area in the main view.

Still won't run CS3 PDF's with type 5 & 6 shadings but Nexus had already told me that won't be in there until 8.6.

Thumbs up Esko Artworks!!!
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: EmptyWords on October 22, 2007, 09:55:33 AM
Well, finally got a chance to test out the new revision 3 of Nexus 8.5 and still get the same error at the TotalRip PDF module, this same error has happened with us for all of the revisions of 8.5, talked to tech support before and they told me it's my workflows (of course) and to rebuild them and I did and I still get the exact same error.

So, had to pull this version too and move back to 8.4.4, since we cannot get any preps imposed jobs to run, kinda sux, since the difference in speed of processing w/ the new version is blazing. Oh well...

Anybody else having any preps jobs error in the rip's TotalRip PDF module???
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: Joe on October 22, 2007, 10:44:28 AM
What kind of error are you getting? I'm assuming you are making a PDF from Preps for Total RIP and dropping that on a hotfolder? What version of Preps?
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: whoami on October 22, 2007, 10:48:53 AM
Quote
Well, finally got a chance to test out the new revision 3 of Nexus 8.5 and still get the same error at the TotalRip PDF module, this same error has happened with us for all of the revisions of 8.5, talked to tech support before and they told me it's my workflows (of course) and to rebuild them and I did and I still get the exact same error.

So, had to pull this version too and move back to 8.4.4, since we cannot get any preps imposed jobs to run, kinda sux, since the difference in speed of processing w/ the new version is blazing. Oh well...

Anybody else having any preps jobs error in the rip's TotalRip PDF module???


How exactly are you running preps with Nexus?  Right now we Import the job into Nexus and Trap the Artpro file in Artpro.  Then we export an ps from that trapped Artpro file.  We get that postscript and run it through a links workflow where it creates eps links to the hires oppo files.  We impose those links in Preps and print out a imposed ps with the low res links inside.  Then we run it through our plates workflow where the links get swapped for the HiRes oppo files.  Then we screen it and send it to plates. All with no problem.  Of course we are running 8.2 with our preps people but we are going to soon move them to our 8.5 TotalPDF rip.  What does your workflow look like when you set up preps on the TotalRip???? And what error are you getting???  Soon we are going to get another preps station but before we put it in production I am going to test it with 8.5.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: EmptyWords on October 22, 2007, 03:42:56 PM
Joe, we get a missing font error in the TotalRip module, your right, we make a pdf out of Preps, we are using Preps 5.2.2 (build 400) on a PC.

Whoami, the way we are working now is the file (pdf) from app goes to Odystar, gets pre-flighted any problems are either fixed or flagged for further review, then trapped through Ody w/ vector traps, that file then gets imposed in preps manually, we then save the final imposed pdf file from preps and run it thought a hotfolder to the Nexus rip running on a Quad core intel mac xserve, Nexus rips the files to plate for our Presstek.

The old version (8.4.4) works fine other than a random abort on files, but at least we can get files to plate.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: T on October 22, 2007, 06:26:41 PM

Well, finally got a chance to test out the new revision 3 of Nexus 8.5 and still get the same error at the TotalRip PDF module, this same error has happened with us for all of the revisions of 8.5, talked to tech support before and they told me it's my workflows (of course) and to rebuild them and I did and I still get the exact same error.

So, had to pull this version too and move back to 8.4.4, since we cannot get any preps imposed jobs to run, kinda sux, since the difference in speed of processing w/ the new version is blazing. Oh well...

Anybody else having any preps jobs error in the rip's TotalRip PDF module???


I've been using Total Rip and Preps since V1 (8.5) I've never had an issue with Total Rip. Well, I get out of memory sometimes, but we have 4 large format sheetfed presses and the Nexus gets bogged down once in a while. If we clean it off it works fine.

What is the error you keep having?
Are you imposing PDF to PDF in Preps?


T
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: EmptyWords on October 23, 2007, 08:37:21 AM
T,

We keep getting a missing font error in the totalrip module, we impose pdf and output pdf from preps to Nexus hotfolders, I can get the individual files to run through the total rip module, but when I run them through preps, any workflow that we have w/ a totalrip module in the makeup, will always error out.

Seems as though it does not like our preps for some reason. Oh, and by the way, thanks to all who have replied to my post.

EmptyWords
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: T on October 23, 2007, 08:44:08 AM
Do you have any custom smart marks in your Preps template? (that may be causing a font problem) Try outlining any custom smart mart placed in your template.

T
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: EmptyWords on October 23, 2007, 10:48:00 AM
We actually don't use smart marks, we have all our templates already pre-made w/ the old traditional marks, so when we finally upgraded to the newer version, we never changed them to smart marks.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: Joe on October 23, 2007, 11:38:59 AM
Is the font showing as missing if you preflight it in Acrobat? If it is, it will show exactly where the bad font is if you double click the entry in the preflight results.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: EmptyWords on October 23, 2007, 01:24:55 PM
Joe,

No, I thought the same thing, so I checked the files w/ both Acrobat and PitStop and they all check out fine, with no missing fonts, those exact same files that error out in 8.5 run w/ no errors or problems in our 8.4.4 version. It only seems to be an issue when I try to run it through any workflows, new or restored in Nexus 8.5 (any revision).
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: Joe on October 23, 2007, 01:44:39 PM
Hmmmm...I'd try two things. I'd print a job with Preps placeholders instead of PDF pages and see if it errors and also I'd print a job with only PDF's on it with no marks or text identifiers. If either one goes through without errors you will know the cause. If they both fail it's got to be a 8.5 issue. What does support say about the issue?
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: EmptyWords on October 23, 2007, 02:00:16 PM
When I contacted support in both revisions 1 and 2, they told me my workflows need to be rebuilt, which of course I did rebuild them with the same result. I also sent them a imposed pdf file that would not run through our rip, Long said it runs fine through the rip they have.

I did a little more pokin' round with the 8.5 version, I turned off any fails that were set in the workflow and made it run the file anyway, what came out was everything but any preps tag lines, so seems that any preps generated tag lines in the pdf file make it error out at the rip, funny since we can run the exact same file through our 8.4.4 version with no errors and the exact same workflow setups.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: Joe on October 23, 2007, 02:14:15 PM
Just for kicks I'd make a new Preps tag line as a smartmark and see what happens.

Also what it in your Nexus fonts folder inside the Nexus app folder for 8.4 and 8.5? Identical?
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: EmptyWords on October 23, 2007, 02:33:36 PM
Damn Joe,

You should go to work for Artworks, serious, I didn't even think to check the differences between the versions, so I just did and they are very different, I don't have a Resources folder, nor do I have a PS DefaultFonts, PS Fonts, PS Inits, PS Library or PS Resources, the only thing I now have in the new version is a MacFonts folder, that's it.

I know I tried to point the module to the preps fonts that I copied over to our server to see if it would fix the problem and it failed anyway, so looks like they are handling fonts in a different way w/ 8.5.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: Joe on October 24, 2007, 05:35:06 AM
I checked my 8.4 and 8.5 folder and they have the same folders in both. I'm on a PC with Nexus though instead of a Mac so maybe they are supposed to be different on a Mac? I'd check with support before you start copying stuff over from one to the other.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: EmptyWords on October 24, 2007, 03:14:50 PM
Joe,

Thanks for your help, I e-mailed the problem w/ screen shots to support this morning, but have not heard from them yet. I checked the differences between the 8.5 vs the 8.4 version and they are very different. Hopefully they might can give me a route to take as far as fixing the problem.
Title: Re: Nexus 8.5 r3
Post by: Joe on October 24, 2007, 03:27:49 PM
You are welcome. Good luck with it.