Recent

Author Topic: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions  (Read 6340 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Kalessin

  • New Member
  • *
  • Posts: 9
PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« on: November 28, 2007, 01:19:14 PM »
Does anyone know if there's a way to create a rectangle in PitStop, to the position and dimensions of the trim or bleed boxes? You can position the upper left corner of the rectangle to the upper left corner of the trim box, for example, but I can find no way of automatically matching the size.

Offline Joe

  • Master of Nothing
  • Administrator
  • Ninja Warlord
  • *****
  • Posts: 36795
  • Gender: Male
    • B4Print.com
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #1 on: November 28, 2007, 02:21:38 PM »
I think, in Inspector, you can do it in the Position tab. Don't have Pitstop handy to check right now.
Mac OS 10.14.6 Mojave | Prinergy 8.2 | Adobe Creative Cloud 2019 | Two Luscher XPose 160 CTP units

Prepress: One who does precision guess work based on unreliable data provided by those of questionable knowledge.

Offline Kalessin

  • New Member
  • *
  • Posts: 9
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #2 on: December 10, 2007, 01:52:35 PM »
Yes, there is, but I want to do it through PitStop Actions, so I can automate adding the rectangle to every page in a PDF, regardless of its dimensions.

Offline almaink

  • Profeebfilefixer
  • Ninja Member
  • *
  • Posts: 1196
  • Gender: Male
  • Whacking and stacking since '76
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #3 on: December 10, 2007, 02:16:30 PM »
Not what you asked, but if you have InDesign it may be faster to just import the PDF to a new Indy file and put the rectangle on a master page, then just refry the PDF.
OS10.6.8  OS10.10.5
Windows 10
Cannon C6000
Oce TDS 860
Kodak Digimaster 9110
Don't Crush That Dwarf, Hand Me the Pliers

Offline Captain_Type

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 613
  • Gender: Male
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #4 on: December 13, 2007, 09:02:21 AM »
There is a way, but it's a bit messy.

You have to add a vertical and horizontal from each corner of the trim box (8 in all), and make them at least half the size of the largest pdf you'll receive.

You end up with two rules on each side, and they stick out over the crop marks, but it works.

Don't forget to set them to overprint.

Esko Automation Engine 16.0.2
ArtPro+ 16.0.2 - Neo 2.1.3
Javelin Imagesetter
Epson Stylus Pro 7900
ImpoProofer

Offline Kermy812

  • New Member
  • *
  • Posts: 39
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #5 on: September 21, 2018, 11:04:54 AM »
I know this is old, but I have an action that will add a rectangle on a blank page, then use "change objects that are close to the page edge" set at 100 inches and will enlarge the rectangle to the trim box size. See attached. Is there anyway I can do this without adding a blank page at the beginning of the action or move the rectangle with the action to another page? I'm on PitStop 12... See attached.

Offline DCurry

  • Ninja Member
  • *
  • Posts: 1808
  • Gender: Male
  • The jerk store called, and they're out of you.
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #6 on: September 21, 2018, 02:15:18 PM »
I've got 13 so this might not be in 12, but worth looking. There's a built-in Action List called "Add a Stroke to the Trim Box for Visualization."

Prinergy 8.1.1.286 • Preps 8 (Not a fan) • SmartStream Designer

Build a man a fire, and he'll be warm for a night. But set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life!

Offline Tracy

  • Ninja Master
  • **
  • Posts: 7659
  • Gender: Female
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #7 on: September 21, 2018, 04:06:34 PM »
Yes! and you can edit that too!
you have to create a new action to edit just duplicate and edit

Offline Joe

  • Master of Nothing
  • Administrator
  • Ninja Warlord
  • *****
  • Posts: 36795
  • Gender: Male
    • B4Print.com
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #8 on: September 21, 2018, 09:36:24 PM »
DCurry has the winning formula if you have that it in Pitstop 12.
Mac OS 10.14.6 Mojave | Prinergy 8.2 | Adobe Creative Cloud 2019 | Two Luscher XPose 160 CTP units

Prepress: One who does precision guess work based on unreliable data provided by those of questionable knowledge.

Offline abc

  • Senior Product Manager, Enfocus
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 616
  • Gender: Male
  • Senior Product Manager
    • www.enfocus.com
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #9 on: September 22, 2018, 04:05:17 AM »
It's really easy, we added some functionality to make it easier!

Add Object Action
Pick Rectangle as the object
Pick use Page Box - 'Trim' and/or 'Bleed'
Set the rest of the options, position/fill/Stroke etc

Done!

Offline Joe

  • Master of Nothing
  • Administrator
  • Ninja Warlord
  • *****
  • Posts: 36795
  • Gender: Male
    • B4Print.com
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #10 on: September 22, 2018, 12:42:21 PM »
Quote from: abc link=msg=302644 date=1537603517

It's really easy, we added some functionality to make it easier!

Add Object Action
Pick Rectangle as the object
Pick use Page Box - 'Trim' and/or 'Bleed'
Set the rest of the options, position/fill/Stroke etc

Done!


In Pitstop 12?
Mac OS 10.14.6 Mojave | Prinergy 8.2 | Adobe Creative Cloud 2019 | Two Luscher XPose 160 CTP units

Prepress: One who does precision guess work based on unreliable data provided by those of questionable knowledge.

Offline abc

  • Senior Product Manager, Enfocus
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 616
  • Gender: Male
  • Senior Product Manager
    • www.enfocus.com
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #11 on: September 24, 2018, 07:15:02 AM »
Hi Joe
Nope it's not in that version.
I noticed the original question did not specify a version.

If that's not available, then the old workaround would be needed. (as discussed).

Offline Joe

  • Master of Nothing
  • Administrator
  • Ninja Warlord
  • *****
  • Posts: 36795
  • Gender: Male
    • B4Print.com
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #12 on: September 24, 2018, 09:06:20 AM »
Reply #5 asked the latest question, 11 years after the original question ;D , and he asked about Pitstop 12.
Mac OS 10.14.6 Mojave | Prinergy 8.2 | Adobe Creative Cloud 2019 | Two Luscher XPose 160 CTP units

Prepress: One who does precision guess work based on unreliable data provided by those of questionable knowledge.

Offline Kermy812

  • New Member
  • *
  • Posts: 39
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #13 on: September 24, 2018, 10:22:40 AM »
It sounds like I'm out of luck - I'm on Pitstop 12 still.
Add a Stroke to the Trim Box for Visualization & "Pick use Page Box - 'Trim' and/or 'Bleed' isn't in 12.
Drawing lines can be done, but I need as a rectangle/closed shape.
My existing action works "OK", but then I have to do manual steps of selecting/copy/pasting, then deleting the blank page. It would be nice just to get rid of those steps...

Offline Joe

  • Master of Nothing
  • Administrator
  • Ninja Warlord
  • *****
  • Posts: 36795
  • Gender: Male
    • B4Print.com
Re: PitStop Action - create rectangle to trim box dimensions
« Reply #14 on: September 24, 2018, 01:22:55 PM »
Do you just want an on screen visualization of the trim box? I ask because I know Acrobat XI and DC can view the page boxes by a preference setting. Not sure about previous versions.
Mac OS 10.14.6 Mojave | Prinergy 8.2 | Adobe Creative Cloud 2019 | Two Luscher XPose 160 CTP units

Prepress: One who does precision guess work based on unreliable data provided by those of questionable knowledge.