Recent

Author Topic: Who uses Dynastrip?  (Read 6035 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Angstboy

  • New Member
  • *
  • Posts: 14
Who uses Dynastrip?
« on: October 06, 2007, 04:09:50 PM »
Is Duck and I the only poor souls using this? :(

Offline Joe

  • Master of Nothing
  • Administrator
  • Ninja Warlord
  • *****
  • Posts: 37703
  • Gender: Male
    • B4Print.com
Re: Who uses Dynastrip?
« Reply #1 on: October 06, 2007, 06:16:45 PM »

Is Duck and I the only poor souls using this? :(


I've tried it a couple of times. Never could get a good grasp of all those files it creates.
Mac OS 10.14.6 Mojave | Prinergy 8.2 | Adobe Creative Cloud 2019 | Two Luscher XPose 160 CTP units

Prepress: One who does precision guess work based on unreliable data provided by those of questionable knowledge.

Offline frailer

  • Sydney, OZ.
  • Global Moderator
  • Supreme Ninja
  • *****
  • Posts: 11800
  • Gender: Male
  • Older, and digitally challenged
Re: Who uses Dynastrip?
« Reply #2 on: October 07, 2007, 05:52:39 AM »

 
Quote
Never could get a good grasp of all those files it creates


Glad you said that, joe. WTF? PREPS' index files look pretty unobtrusive in comparison. We got Dyna bundled with our Fuji system. Haven't really used it. PREPS remains mainstay. but really should get on top of it as an alternative. Is there anything in particular you're supposed to DO with those files. My first instinct is to collect 'em in a folder so I don't have to look at them. But they must be performing some role.
Any enlightenment on this would be of interest, any Dyna-heads! ???
Fujifilm XMF/AdobeCC/PitStop Pro/Black Magic/ScreenPlateRite_Fujifilm ZP processless. 28" Komoris  |  Forgotten good guys: Dennis Ritchie, Burrell Smith, Bill Atkinson, Richard Stallman
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Too old for this.. but.. there's that question of income. And lack of it if I stop.
~~~~~~

Offline Santa

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 359
  • Gender: Male
Re: Who uses Dynastrip?
« Reply #3 on: October 08, 2007, 07:49:02 AM »
Been using Dyna for 3 years now.  I'd say it's ok at best.  My favorite is that saved layouts tend to disapear after saving them.
If the God's are smiling they end up in a rescued file.  If not we rebuild.  I never found their tech support overly helpful and found their tech web site not really user helpful either.

End of the day I don't hate it but it could be a whole lot better. 

Offline Angstboy

  • New Member
  • *
  • Posts: 14
Re: Who uses Dynastrip?
« Reply #4 on: October 09, 2007, 02:07:19 PM »

Been using Dyna for 3 years now.  I'd say it's ok at best.  My favorite is that saved layouts tend to disapear after saving them.


Yeah isn't that fun? Nice Monday surprise.

When it does feel like behaving I can fly in it.

Offline bluekivi

  • I'm not a
  • New Member
  • *
  • Posts: 21
Re: Who uses Dynastrip?
« Reply #5 on: October 10, 2007, 04:17:00 AM »
I used it for years in the last shop I worked for.  Loved it for ganging jobs.  I hate all the math required for Preps but I'm getting used to it.  Lucky I took machine shop in school, still have the decimal equivalents of common fractions in the old memory banks.

Offline duck

  • I'm Not A
  • New Member
  • *
  • Posts: 46
  • Gender: Male
  • Prepress Sucks
    • Home Bargains AZ
Re: Who uses Dynastrip?
« Reply #6 on: October 16, 2007, 05:03:06 PM »
We create a "Layout" folder for all the extra files Dynastrip creates so they're not loose all over the job folder.
I don't know what they all are, but you'd think with all that extra crap, it would remember the print size and destination for that particular job. I still find myself printing to wrong sizes and into whatever the last job folder was fairly often.

BTW Angst, my co-worker  Michael upgraded his system to 10.4 and started having a ton of the flaky errors we talked about.  We've upgraded to version 5 which seems to be a little more stable. I'll keep ya updated.
For those who bend over and take it hard daily
to ensure that the client's half-assed problem files
get fixed, processed, printed and sent out
so it can make it to the end user's trash can
on time and with no errors.

Offline Santa

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 359
  • Gender: Male
Re: Who uses Dynastrip?
« Reply #7 on: October 17, 2007, 07:35:52 AM »
Hi here you Duck.  After we went to 10.4 all hell broke loose.  Know the "rescued Jobs Folder" is my best friend.  Gonna take a look at 5 today.  I believe its a $$$ upgrade. >:(

Offline Joe

  • Master of Nothing
  • Administrator
  • Ninja Warlord
  • *****
  • Posts: 37703
  • Gender: Male
    • B4Print.com
Re: Who uses Dynastrip?
« Reply #8 on: October 17, 2007, 02:02:29 PM »

We create a "Layout" folder for all the extra files Dynastrip creates so they're not loose all over the job folder.
I don't know what they all are, but you'd think with all that extra crap, it would remember the print size and destination for that particular job. I still find myself printing to wrong sizes and into whatever the last job folder was fairly often.

BTW Angst, my co-worker  Michael upgraded his system to 10.4 and started having a ton of the flaky errors we talked about.  We've upgraded to version 5 which seems to be a little more stable. I'll keep ya updated.


I don't have anything to add about Dynastrip but I just wanted to say that's one of the funniest avatars I've ever seen. Good work there.
Mac OS 10.14.6 Mojave | Prinergy 8.2 | Adobe Creative Cloud 2019 | Two Luscher XPose 160 CTP units

Prepress: One who does precision guess work based on unreliable data provided by those of questionable knowledge.